Massage

Op de zaterdag van de Ameronger Koploop 2.0 Amazing Trail van 12 tot 16 uur zullen de masseurs van Team AMAZING een heerlijke sportmassage aanbieden.

Een massage van 15 minuten kost € 7,50 voor de deelnemers aan de Ameronger Koploop. Niet-deelnemers betalen € 10,- per persoon.

De opbrengst van de massage gaat rechtstreeks door naar de kas van de Roparun en daarmee de palliatieve zorg aan mensen met kanker. Kom naar Workout en je ziet de verwijzing naar de massageruimte vanzelf.

massage

Waarom sportmassage?

Sportmassage zorgt ervoor dat vermoeidheidsverschijnselen verminderen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning (sport, werk, stress) en brengt de soepelheid in de spieren terug. De afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt, veroorzaken pijn (spanning) of kramp.

Door de spieren intensief te masseren, wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstellen de spieren sneller en draagt het bij tot een meer effectieve en een betere (sport)prestatie.

Er kunnen verschillende doelen nagestreefd worden met een sportmassage:

– Bevordering van de bloedcirculatie en stofwisseling
– Bevordering van de afvoer van vocht en afvalstoffen
– Gehele of lokale ontspanning
– Gehele of lokale stimulering en activering
– Bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en spierkramp
– Bestrijding van vermoeidheid en spanningen

Als voorbereiding op een inspanning kan een activerende massage worden gegeven, die de spieren aanzet tot verhoogde doorbloeding en extra stofwisseling. Dit geeft de spieren een groter reactievermogen, wat kramp, blessures en overmatige spierpijn kan voorkomen en prestaties doen verbeteren.

Na het sporten/inspannen kan een sederende (ontspannende) massage ervoor zorgen dat de stofwisseling niet stagneert en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Verhardingen in de spier kunnen worden losgemaakt en verkorte spieren kunnen worden gerekt. Dit voorkomt spierpijn en vermoeide, verharde, geïrriteerde spieren en bevordert het herstel, waardoor u eerder klaar bent voor een nieuwe (trainings)prikkel.